Karamollaoğlu'ndan, Hatay'a giden ünlülere 'şeker fabrikaları' daveti
Kendimizi neden sorgulamalıyız
Kendimizi neden sorgulamalıyız
Bu yazı 09 Subat 2012, Persembe 13:21:39
eklenmiştir. 4508 kez okunmuştur.
Yazar : Çavuş Metin ÖZARSLAN
"Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez" sözünü iyice düşünmekte fayda var Böylece hayatı ve kendimizi sorgulamanın, hayatın anlamını yakalamanın önemi kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
KENDİMİZİ NEDEN SORGULAMALIYIZ?
"Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez" sözünü iyice düşünmekte fayda var
Böylece hayatı ve kendimizi sorgulamanın, hayatın anlamını yakalamanın önemi kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
Neden ve niçin yaşıyoruz?
Hayatın bir anlam ve amacı var mıdır? Varsa nedir?
İnsan olmanın anlam ve onuru nedir?
Nasıl mutlu olacağız?
Gibi sorulara verecek olduğumuz cevaplar karşısında.yüzleşmek ve hesaplaşmaktan kaçmamalıyız.
Ancak günümüz insanının daha büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğu görülmektedir. Bu da birey insanın, teknoloji, enformasyon ve medya gibi yeni güçler tarafından yok edilmesi; "düşünmemesi" ve "sorgulamaması" için adeta her şey yapılmaktadır.
Hayatımızın medya astrologları, medyumları ve şarlatanları tarafından yönlendirilmesini istemiyorsak bu soruların cevabını kendimiz bulmak zorundayız.
Hayatımızı anlamlandırmak, kendimiz olmak, farklı olmak, özgün olmak istiyorsak, böyle bir sorgulamadan daha fazla kaçamayız.
Önümüze konulan sahte hedeflerin ve geçici amaçların bir şeye yaramadığı ufak bir sorgulamayla anlaşılacaktır.
Günümüzde hızlı iletişim araçları “yalnışlıkların süratle yayılmasına” sebep olabilmektedir. Fakirlik, sıkıntılar ve çeşitli baskılar fertlerin kendi kendilerini denetlemelerini zorlaştırmaktadır. Tenkit edilme veya suçlanma korkusu insanları farklı davranış biçimlerine itmektedir. Cinnet ve kişilerin tepkilerini ifade etme şekilleri değişmiştir.
Hepimizin aile yapısını zedeleyen bir gelişim eşiğindeyiz. Kültür yozlaşmaları, politik bozulmalar ve sevgisizlik adeta iç içine geçmiş unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.
Önce kendimizi sorgulamamız belki kendimize çeki-düzen vermemiz için önemli bir adım atmaya sebep olabilir. İçinde yaşadığımız çıkmazlar paranın ve çıkar savaşlarının ağlarıyla örüldüğü için çeşitli güçlüklerle karşılaşıyoruz.
Günümüzde birbirimizi rencide etme, incitme ve suçlama gibi ilişkileri çürüten ifade şekilleri kolaylaşmıştır. Dostluk, manevi değerler ise çıkar aracı olarak kullanılmaktadır.
Kendimiz olmak, kendimizi keşfetmek; Allah'ın bize bahşettiği meleke, kabiliyet ve imkanları keşfetmek ve gerçekleştirmek. Böylece öncelikle özgür ve özgün bir insan olarak toplumla barışık bir şekilde yaşamayı amaçlamak insan olarak kendimizi aşmanın koşulu olsa gerek.Günlük yaşantımızı programlanmış bireyler olarak değil, insan ilişkilerini daha düzeyli tutmanın sevgi ve saygının hakim olduğu,hoşgörünün ve sevecenliğin olabileceği ilişkilerin yollarını aramalıyız.Yardım severliği,alçak gönüllüğü elden bırakmadan,egoları ve kaprisleri dünyamızdan çıkarıp yerine insan olmanın sorumluluklarını koymalıyız.insan olarak ve insanca yaşamak istiyorsak, kendimizi, hayatımızı ve içinde bulunduğumuz durumu sorgulamaktan daha fazla kaçmamalıyız.
Biz kendimiz kendi hayat projemizi, hedeflerimizi, önceliklerimizi ve değerlerimizi seçmezsek, bunu bizim için yapmaya hazır bir çok çıkar guruplarının olduğu unutulmamalıdır.